{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Duvački kvintet Lunar iz Sjeverne Rajne Vestfalije

S
29.9.2009. u 17:28
0
2
Duvački kvintet Lunar iz Sjeverne Rajne Vestfalije
0
Duvački kvintet Lunar iz Sjeverne Rajne Vestfalije
Duvački kvintet Lunar
Kao i svake godine Goethe-Institut Bosne i Hercegovine zajedno sa Državnim omladinskim orkestrom Sjeverne Rajne Vestfalije organizuje koncerte mladih njemačkih muzičara. Ove godine je na programu Duvački kvintet "Lunar".
Muzički ansambl se sastoji od pet veoma talentovanih mladih muzičara koji od aprila 2008. godine sviraju u duvačkom kvintetu Državnog omladinskog orkestra. Umjetničku podršku im pruža Prof. Andre Sebald, svirač solo flaute orkestra Gürzenich u Kelnu i profesor flaute na Muzičkoj akademiji Robert-Schumann u Dizeldorfu.

Judica Beckmann, flauta, više puta osvajala nagrade „Jugend Musiziert“ u najvišim kategorijama. Od ovog zimskog semestra je studentica na Visokoškolskoj ustanovi za muziku Deltmond i ima časove kod Prof. Janos Balinta.

Lars Michel, oboa, svira na instrumentu od devete godine života i ima časove kod solo oboiste i umjetnice koja svira na engleskom rogu u filharmoniji u Dortmund.

Andreas Bachmann, rog, trenutno svira u muzičkom korpusu vojske Njemačke. Prije toga bio je mladi student na Visokoškolskoj ustanovi Robert-Schumann u Dizeldorfu.

Lena Veltkamp, klarinet, u više navrata osvajala prvu nagradu na državnom takmičenju "Jugend musiziert". Pohađala je mnogobrojne majstorske kurseve kod Manfreda Lindera, Ralpha Mannoa i Martina Spangenberga.

David Schumacher, fagot. Od 2008. godine je mladi student na Visokoškolskoj ustanovi Folkwang u Essenu. Više puta se mogao čuti u filharmoniji sa Državnim omladinskim orkestrom Sjeverne Rajne Vestfalije kao i sa Omladinskim simfonijskim orkestrom iz Essena.

Program:

Joseph Haydn, Feldparthie B-Dur, Hob. II, 46
Paul Hindemith, Kamerna muzika za duvače, op. 24, Nr. 2
Jacques Ibert, Trois pièces brèves za duvački orkestar
Franz Danzi, duvački orkestar u B-Dur
Malcolm Arnold, Three Shanties za duvački orkestar

Raspored nastupa:

Bihać
30.09.2009. 20 h
Mala dvorana Kulturnog centra (Dom Armije),
501. Viteške brigade bb

Banja Luka
01.10.2009. 20 h
Kulturni centar Banski dvor
Trg srpskih vladara 2

Sarajevo
02.10.2009. 19:30
Bošnjački institut
Mula Mustafe Bašeskije 21

Tuzla
04.10.2009. 20 h
Atelje Ismet Mujezinović

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: