{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Duboko nas pogađa i sramoti zatvaranje Zemaljskog muzeja"

4.10.2012. u 12:24
0
11
"Duboko nas pogađa i sramoti zatvaranje Zemaljskog muzeja"
0
"Duboko nas pogađa i sramoti zatvaranje Zemaljskog muzeja"
Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom zatvaranja Zemaljskog muzeja BiH, direkcija Internacionalnog teatarskog festival MESS uputila je javnosti otvoreno pismo u znak podrške svim kulturnim radnicima i djelatnicima koji su direktno pogođeni višegodišnjom nebrigom o institucijama kulture od značaja za državu Bosnu i Hercegovinu.
"U trenutku kada je na scenama Sarajeva, Zenica, Visokog i Goražda pet stotina umjetnika i umjetnica iz 20 zemalja širom svijeta, duboko nas pogađa i pred našim gostima sramoti činjenica da se muzej koji čuva identitet naše zemlje, Bosne i Hercegovine, nakon 125 godina zatvara", navode iz Direkcije MESS-a.

Direkcija Festivala i gosti drevne scenske umjetnosti pozivaju svoje publiku, sve građane i građanke, na reakciju u znak protesta protiv zatvaranja Zemaljskog muzeja BiH kao institucije od značaja za naš kulturni identitet i pravo na čuvanje kontinuiteta Bosne i Hercegovine.

Internacionalni teatarski festival MESS član je Evropske teatarske konvencije i drugih međunarodnih tijela, a krajem 2009. je uspješno pokrenuo inicijativu za usvajanje Rezolucije podrške kulturnim institucijama u BiH u Evropskom kulturnom parlamentu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: