Mostarski teatar mladih
0

Druženje i prodaja časopisa za spas teatra

FENA
Članovi Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) organizirali su danas u Mostaru druženje sa svojim simpatizerima te prodaju svoga časopisa TmačaArt.

Po riječima direktor Mostarskog teatra mladih Seada Đulića, druženje je organizirano radi spašavanja toga teatra.

"Teatri se u Mostaru gase, zatvaraju i štrajkaju voljom vlasti, a ne voljom uposlenika. Mi smo tvrdoglavi i pokušavamo na sve moguće načine spasiti svoje teatar jer znamo da vlast želi upravo to da mi ne radimo", kazao je Đulić.

Jedan od načina da se spasi Teatrar jest i prodaja kompleta svih do sad objavljenih časopisa TmačArta od 50 brojeva, koji stoji 252 marke, a zainteresiranih ima mnogo.

"Ljudi će kupovinom časopisa obogatiti svoju kućnu biblioteku, a nama pomoći da lakše prebrodimo svoju tešku financijsku situaciju", kazao je Đulić, dodavši kako će sljedeći broj TmačaArta izaći polovicom mjeseca studenog.

Komentirajući odnos predstavnika vlasti prema teatra, Đulić je kazao: "Njih ne znanima naše financijsko stanje. Oni s kojima mi kontaktiramo nemaju moć, a oni koji imaju moć, ne žele ni s kim ni razgovarati. Mi ćemo opstati zato što mi to želimo i ne damo gušta onima koji nas žele uništiti", poručio je na kraju Đulić.

Podsjetimo, TmačaArt časopis je za dramu, teatar i odgoj pokrenut 1999. godine u Mostaru i to je jedini teatarski časopis koji izlazi u Bosni i Hercegovini.