{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Druga samostalna izložba fotografija Denisa Dobardžića

S
13.12.2006. u 16:27
0
0
Druga samostalna izložba fotografija Denisa Dobardžića
0
Druga samostalna izložba fotografija Denisa Dobardžića
Druga samostalna izložba fotografija Denisa Dobardžića se organizuje od 14. do 17. decembra 2006. godine u Galeriji Mak, Sarajevo.
"Pokušaj ovogodišnje izložbe je prikaz dijelova naših života koji nas okružuju, a ne samo koje proživljavamo, a koje slabo ili nikako ne primjećujemo sa naglaskom da se svačiji život može lako promijeniti iz bijeloga u crno, mada ne uvijek u negativnom smislu. I ako se nama čini da je nešto crno u našem ili tuđem životu, uvijek postoji nada da se boje mogu vratiti. Zbog toga su i fotografije urađene u crno-bijeloj tehnici", navodi se u saopštenju.

Na izložbi će biti prikazano 40 radova nastalih uglavnom na području Bosne i Hercegovine, ali i SAD-a i Francuske.

Denis je rođen 1972. godine u Sarajevu, a fotografijom se bavi već 20-tak godina. Pored prve samostalne izložbe "Okom posmatrača", organizovane u novembru 2005, izlagao je i na tri kolektivne izložbe, i to "10 umjetnika", izložba međunarodnog karaktera, koja je organizovana u maju 2006. godine zajedno sa umjetnicima iz Kanade i BiH, te na dvije izložbe organizovane od strane Foto kluba Sarajevo.

Otvaranje izložbe je 14. decembra 2006 godine u 19:00 u Galeriji Mak Muzeja književnosti Bosne i Hercegovine, ulica Sime Milutinovica Sarajlije 7.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: