{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dražen Grujić se predstavio sarajevskoj publici

F
3.3.2011. u 13:48
0
0
Dražen Grujić se predstavio sarajevskoj publici
0
Dražen Grujić se predstavio sarajevskoj publici
Prodajnom izložbom fotografija pod nazivom "d.ON sale" jučer se sarajevskoj publici u Galeriji "Java" predstavio Dražen Grujić.
Ovaj fotograf, koji je član Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH (ULUPUBiH), izložio je oko 20 radova, rađenih u crno-bijeloj i kolor varijanti.

Dražen Grujić je istaknuo Feni da su fotografije nastale u proteklih nekoliko godina na njegovim putovanjima u mnoge zemlje svijeta, kao što su Španija, Italija, Njemačka i Turska, te BiH.

On podvlači da nije riječ o nekoj novoj izložbi, već su izloženi radovi s nekoliko njegovih ranijih izložbi čiji je izbor objedinjen sada u jednu postavku. Tako ova izložba predstavlja svojevrstan presjek Grujićevog rada u zadnjih nekoliko godina.

Govoreći o fokusu rada, ističe da je pokušao izbjeći klasični stereotip pristupa fotografiji, kada se ona koristi kao medij za prenošenje određenih informacija o stvarima, ljudima, pojavama ili predjelima.

"Pokušao sam da izdvojim radove koji predstavljaju neku drugu stvarnost - to su fotografije rađene uz pomoć teksture, ili iz različitog ugla snimanja, drugačijeg dijela dana i ugla sjene da bi se predstavila neka nova stvarnost koju obični ljudi ne bi nikada vidjeli", kazao je on.

Spomenutih 20-ak fotografija postavljeno je u izlog galerije koji je otvoren prema glavnoj ulici u gradu, dok je određeni broj radova postavljen u galeriji.

Izložba će biti do kraja marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: