|

Dramska predstava "Kavkaski krug kredom" 24. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo

Dramska predstava "Kavkaski krug kredom" 24. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo
45
E. Lj.
16.9.2019. u 11:36
0
komentara
45

dijeljenja
Dramska predstava "Kavkaski krug kredom" 24. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo Foto: I.Š./Klix.ba
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo će u utorak, 24. septembra, sa početkom u 19:30 sati biti izvedena drama "Kavkaski krug kredom" koju je prema tekstu Bertolta Brechta režirao Paolo Magelli.
"Kavkaski krug kredom" je jedno od posljednjih, ali i najintrigantnijih komada Bertolta Brechta (1898. -1956.), dramatičara, pjesnika, pripovjedača, reditelja i teoretičara koji je pokrenuo i epski teatar. Iako je Brecht ovu dramu napisao 1948. godine, njen tekst aktuelan je i danas i obavezuje nas na kritiku apsolutističke vlasti, kapitalizma i rata koji nije sredstvo rješavanja nijednog problema i koji stvara daljnje nesreće.

Foto: I.Š./Klix.ba Foto: I.Š./Klix.ba


Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština. U predstavi igraju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Ejla Bavčić Tarakčija, Ermin Sijamija, Aleksandar Seksan, Aldin Omerović, Vedrana Božinović, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Vedran Đekić, Miodrag Miki Trifunov, Merima Lepić-Redžepović, Dino Sarija, Nerman Mahmutović, Kenan Kojić kao muzičar. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.

Ulaznice za predstave se mogu kupiti ili rezervisati na blagajni NPS, koja radi u dva termina, od 9 do 11:30 sati i od 15:30 do 19:30 sati. Rezervacije je moguće izvršiti putem web stranice Narodnog pozorišta Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.