Ulazak bez čekanja u redu
41

Doživite čarobnu noć u Sarajevu: Festival svjetla posjetite uz online ulaznicu

I. B.
Festival svjetla Sarajevo
Festival svjetla Sarajevo
Festival svjetla u Sarajevu privukao je veliku pažnju kako građana, tako i stranih posjetitelja, te su pred Zemaljskim muzejom zabilježeni nezapamćeni redovi ljudi koji žele iskustiti čaroliju ovog događaja. No, mali broj njih zna da se ulaznice za festival mogu kupiti i online te preskočiti dugo zadržavanje na ulazu.
Prije nešto manje od mjesec dana u Sarajevu je otvoren čarobni Festival svjetla, gdje svakoga dana osim ponedjeljka, u periodu od 18:30 do 22 sata, a u trajanju sve do 1. marta 2024. godine, Sarajlije i posjetitelji imaju priliku uroniti u njegovu raskošnu svjetlosnu postavku.

Ovaj jedinstveni događaj nije samo prilika za uživanje u umjetničkim svjetlosnim instalacijama, već i za istraživanje bogatstava Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, najvažnije kulturno-naučne institucije u zemlji. Naime, svakog četvrtka, ulaznica za Festival svjetla u Sarajevu je ujedno ulaznica i za izložbe Zemaljskog muzeja.

Festival svjetla Sarajevo
Festival svjetla Sarajevo

Upravo zbog ove pogodnosti, ne čudi što je Zemaljski muzej BiH ovih dana izuzetno posjećen. U muzeju, pored stalne postavki u tri paviljona, možete pogledati i nedavno otvorenu izložbu fotografija međunarodno poznatog fotografa Franca Pagettija kao i izložbu "Avari i Slaveni južno od Drave".

Festival svjetla Sarajevo
Festival svjetla Sarajevo

Odlučujući se istražiti ovaj čarobni svijet, vrlo je moguće da ćete se suočiti s dugim redovima na ulazu. Ali, rješenje za to ipak postoji, a to je online kupovina ulaznica.

Srećom, proces je jednostavan. Nakon odabira vrste ulaznice (za odrasle, djecu ili porodične, s popustom od 50% za rezidente BiH), samo se morate registrovati na platformi Tixbase, poznatoj po svojoj pouzdanosti i inovativnosti u svijetu online prodaje ulaznica. Plaćanje kreditnom karticom bilo je brzo i sigurno, a čitav proces je gotov u nekoliko minuta.

Festival svjetla Sarajevo
Festival svjetla Sarajevo

Tixbase, ticketing platforma koja je već ostvarila uspjehe na brojnim događajima u Bosni i Hercegovini, ali i diljem Evrope i svijeta, nedavno je nagrađena za najbolju inovaciju na Britanskim festivalskim nagradama 2022. godine. Njihova platforma olakšava organizatorima događaja, ali i posjetiteljima, pružajući jednostavan i siguran način kupovine ulaznica.

Osim što ćete doista uživati u svjetlosnom spektaklu Festivala svjetla Sarajevo, cijeli doživljaj biti će još ugodniji, izbjegavajući gužve i čekanja na ulazu. Online kupovina ulaznica postala je omiljena opcija za sudjelovanje u događajima, omogućujući da maksimalno iskoristimo svoje vrijeme i uživamo u onome što Sarajevo ima za ponuditi.

Ako planirate posjetiti Festival svjetla, svakako razmislite o online kupovini ulaznica putem platforme Tixbase kako biste iskusili ovu magičnu noć bez čekanja u redovima za ulaznice.