Galerija BlackBOX
0

Dorothee Hauser izlaže fotografije u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U sarajevskoj galeriji BlackBOX 28. jula u 19 sati bit će otvorena izložba fotografija Dorothee Hauser pod nazivom "Attraversiamo".
"Svaka od predstavljenih žena fotografisana je u gradu u kojem živi. Naše prijateljstvo mi je pružilo jedinstvenu priliku da na jedan poseban način upoznam Barcelonu, Berlin, New York, Pariz, Budimpeštu i Sarajevo. Ove žene i lokacije na kojima su nastale fotografije predstavljaju specifična mjesta koja volimo. One su moje prijateljice. Neke od njih su vezane za Sarajevo, grad koji nam je posebno bitan. Sarajevo na neki način predstavlja centar naših prijateljstava koja su se uspjela održati uprkos prostornoj i vremenskoj distanci. Fotografije su nastale između 2006. i 2009. godine i prikazuju kako određena mjesta postaju dio nas i naših međusobnih odnosa", kazala je Dorothee.

Zbog cross tehnike koju je koristila, svaka serija fotografija ima drugačiju atmosferu sa različitim nijansama boje, na šta se ne može utjecati. Uporedo sa fotografijama nastali su i različiti tekstovi o gradovima gdje one žive, momentima dok su nastajale fotografije ili o prijateljstvu s autoricom.

Izložba će biti otvorena do 6. augusta do 12 sati.