Kultura
0

Doputovao veći broj učesnika "Sarajevske zime"

FENA
Povodom svečanog otvaranja 22. Internacionalnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima" u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao je veći broj umjetnika koji će se predstaviti sarajevskoj publici na ovogodišnjem festivalu.

U Sarajevo su doputovali umjetnici iz "Nine Dragon Heads", koji će predstaviti performans, instalacije i video radove pod nazivom "Promijeni koncept" 8. februara sa početkom u 17.00 sati u Turskom kulturnom centru.

U Sarajevo je stigao i Miroslav Sirik, organizator izložbe Andyja Warhola, koja će biti otvorena 7. februara u 12.00 sati u Etnološkom odjeljenju Zemaljskog muzeja BiH. Riječ je o izložbi djela i artefakata Andyja Warhola te izabranih djela savremenih slovačkih umjetnika koji stvaraju na temeljima umjetničkog naslijeđa Andyja Warhola.

Izložbu čine izabrana djela iz Muzeja Moderne umetnosti Andyja Warhola i SAW u Medzilaborce, kao i djela iz privatnih kolekcija.

U direkciji Festivala direktor "Sarajevske zime" Ibrahim Spahić primio je danas umjetnike koji su došli iz Australije, Novog Zelanda i Holandije, poželivši im dobrodošlicu u Sarajevo - grad svjetlosti.