Kultura
8

Donesite svoje uspomene i postavite ih na zid u Galeriji Novi hram

Klix.ba
U nedjelju, 5. aprila, Udruženje “Districte 11 City to City” iz Barcelone otvorit će izložbu u Sarajevu "Gradovi mira Barcelona - Sarajevo", kao podsjećanje na 20 godina prijateljstva ovih gradova. Izložba će biti otvorena u 20 sati u Galeriji Novi hram

Glavni protagonisti tih događaja su bili sami građani koji su svojim ličnim aganžmanom uspostavili jaku saradnju između građana. Zbog toga organizatori izložbe žele da građani i građanke aktivno učestvuju u ovom događaju.

"Pripremili smo MOOD BOARD (panel) gdje možete donijeti fotografiju, crtež, poruku (...) koji će predstaviti 20 godina saradnje Barcelone i Sarajeva, oni koji su boravili tamo i oni koji su ovdje stekli dobre prijatelje. Ukoliko se odlučite da nam pošaljete svoje uspomene, isprintat ćemo i postaviti na dan otvaranja izložbe, a ako želite, dođite na dan otvaranja izložbe i sami ih postavite na zid koji će vas u Galeriji Novi hram čekati između 5. i 20. aprila 2015. godine", poručuju organizatori.

Kako možete učestvovati? Donesite svoju uspomenu 5. aprila 2015. godine i postavite je na zid. Podijelite s drugima svoje uspomene i preko društvenih mreža Facebook, Twitter, Instagram sa #ciutatsdepau, #citiesofpeace ili #gradovimira.