Kultura
145

Don Quijote na generalnoj probi pokupio simpatije građana Tuzle

FENA
Međunarodni ulični teatarski projekt "Don Quijote" koji se radi u produkciji Teatra Zappa (Italija), Fondacije Alexander Langer i Festivala savremene umjetnosti arTz imao je danas u Tuzli svoju prvu generalnu probu.

"Don Quijote" će biti izveden na 40 lokacija, a u njemu će igrati 10 glumaca, te 100 pratilaca.

Na ulicama Tuzle performans je danas privukao veliku pažnju građana Tuzle, a mnogi su čekali priliku da se fotografišu s jednim od vitezova.

U ovoj modernoj teatarskoj izvedbi igraju: Elmir Krivalić, Mirza Salihović, Bogdan Ilić, Olivera Blažević, Jasmina Dedić, Katarina Krištić, Nina Gagić i Senad Džananović.

Građani Tuzle vitezove na ulicama grada moći će vidjeti 4. jula u 20:30 sati na Trgu slobode, kada je zakazana premijera ove nesvakidašnje predstave, dok će 7. jula predstava biti upriličena u Sarajevu, u Historijskom muzeju.

"Kada nas vidite na ulicama pridružite nam se, doživite ekspoloziju pozitivne energije i umjetnosti. Pomozite nam da svi zajedno pošaljemo svijetu poruku i da kažemo koje to bosanskohercegovački Don Quijote i ko je to Alexander Langer", poručio je Amar Mehmedinović, producent projekta "Don Quijote".