{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dokumentarni film 'Šta ostaje' na Berlinaleu

F
20.1.2010. u 18:13
0
0
Dokumentarni film 'Šta ostaje' na Berlinaleu
0
Dokumentarni film 'Šta ostaje' na Berlinaleu
Dokumentarnom film "Šta ostaje“ mlade njemačke rediteljice Clarisse Thieme, uvršten je u zvaničnu selekciju programa Forum Expanded Berlinskog festivala.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Šta ostaje“ je dokumentarni film o praznim prostorima napuštenim uslijed ratnih razaranja. Čine ga dugi statični i široki kadrovi mjesta i pejsaža današnje Bosne i Hercegovine. Obična banalnost i ljepota prikazanih mjesta dodatno naglašavaju činjenicu da su tokom rata 1992. - 1995. godine na ovim mjestima počinjeni brojni zločini.

Program Forum Expanded istražujući interakciju između filma i drugih umjetničkih formi, jedan je od najdinamičnijih programa u okviru Berlinala. Sa selekcijom od preko 40 filmova, instalacija i art performansa koje dolaze iz 20 zemalja, ovogodišnji Forum Expanded pružit će prostor za nove perspektive - kako umjetničke, tako i geopolitičke.

Dokumentarni film “Šta ostaje” realiziran je u koprodukciji Deblokade (BiH) i Gegenfilma (Austrija), a sniman je tokom 2008. godine na različtim lokacijama u BiH.

Producent filma je Jasmila Žbanić, a snimatelj Eldar Emrić.

Berlinale će se održati od 11. do 21. februara, a „Šta ostaje“ će biti prikazan 17. i 19. februara, saopćeno je iz Deblokade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: