Mostar
0

Dokumentarni film o Veselku Koromanu

FENA
Mostarska glavna podružnica Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" organizirat će 3. marta u 19 sati u HNK-u Mostar projekciju i promociju dokumentarnog filma o književniku Veselku Koromanu pod nazivom "Stariji od vremena".

O filmu će govoriti predsjednik Napretkove glavne podružnice u Mostaru i scenarist filma Miroslav Palameta, redatelj Dragan Komadina, producent Ivan Vukoja te Veselko Koroman.

O Koromanu u filmu govore Ante Stamać, Petar Gudelj, Željko Ivanković, Enver Kazaz, Slobodan Prosperov Novak i Tonko Maroević. Koromanove pjesme interpretira glumac Dragan Despot, a tekst čita Željko Tomac.

Ova film, rad firme "Koncept" iz Mostara, sniman je prošle godine u Radišićima, Ljubuškom, Mostaru, Sarajevu, Zagrebu i Mogorjelu.

Snimatelji su Marijo Rozić i Alen Hodžić, tonski ga je obradio Zlatko Žugčić, a za montažu i izradu grafike pobrinuo se Josip Blažević.

Inače, Veselko Koroman rođen je 1934. godine u Radišićima, gdje živi i danas. Diplomirao je književnost i filozofiju u Sarajevu. Objavljuje prozu, poeziju i esejistiku, a autor je i triju antologija hrvatskog pjesništva, hrvatske proze i hrvatske drame u BiH od najstarijih vremena do danas.

Prevođen je na mnoge jezike i zastupljen u brojim antologijama hrvatske i bh. poezije. Član je HAZU-a i ANUBIH-a.