{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dokumentarac o Rabih Abou-Khalilu, gostu Jazz Festa

S
27.9.2007. u 15:35
0
0
Dokumentarac o Rabih Abou-Khalilu, gostu Jazz Festa
0
Dokumentarac o Rabih Abou-Khalilu, gostu Jazz Festa
Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Bridging The Gap“ o libanskom umjetniku Rabih Abou-Khalilu najavljeno je na kanalu ARTE za 29. septembar u 23.30. Abou-Khalil će u okviru Jazz Festa u Sarajevu, 3. novmebra, održati koncert.
Ovaj dokumentarac u trajanju od 52 minute, snimljen prošle godine u produkciji njemačke kuće ZDF, intiman je portret kompozitora i instrumentaliste koji je 1978. godine došao u Njemačku kao izbjeglica iz libanskog građanskog rata. Put koji je prošao od izbjeglice do jednog od značajnijih muzičara čiji je doprinos savremenoj muzici nemjerljiv, predstavljen je u filmu kroz razgovor sa ovim umjetnikom kojeg javnost i mediji nazivaju važnim posrednikom između Istoka i Zapada.

"Bridging The Gap“ prati Abou-Khalila tokom njegovog boravka u Minhenu i Bejrutu, ali i tokom proba sa BBC-jevim koncertnim orkestrom u Londonu. Reprizu filma možete pogledati i 30. septembra u 06.00.

Rabih Abou-Khalil će 3. novembra održati koncert na glavnoj sceni 11. Jazz Festa Sarajevo 2007. Na koncertu u Bosanskom kulturnom centru nastupit će sa svojom grupom koju čine francuski i italijanski muzičari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: