Kultura
38

Dok prati filmove na SFF-u Emir Bukovica planira novi album

L. Č.
Brojne poznate ličnosti iz javnog života su u Sarajevu, budno prateći sva dešavanja u vezi Sarajevo Film Festivala. Jedan od gostiju današnje premijere filma "Cure - život druge" u Narodnom pozorištu bio je i pjevač Emir Bukovica, frontmen benda Emir&Frozen Camels.

"Sinoć smo bili na otvaranju i projekciji filma 'Pasja ljubav'. Dvorana je bila puna i bilo je jako interesantno, iako je film star 14 godina. Na ovogodišnjem SFF-u ću se najviše posvetiti gledanju filmova iz takmičarskog programa, jer je to ono što me najviše zanima. Ponekad ću pogledati i nešto u Metalcu", kazao je Bukovica za Klix.ba.

On je pasionirani gledalac filmova, te s pažnjom prati program svakog Sarajevo Film Festivala.

''Zadnjih šest, sedam godina s pažnjom pratim takmičarske filmove na SFF-u, poranim kako bih stigao na premijere. I da, više me zanimaju filmovi od ovih popratnih stvari Festivala, a ako nešto sa strane bude interesantno, također ću pogledati", istaknuo je.

Bukovica je nedavno sa bendom Frozen Camels izdao album The Best Of, a trenutno rade na pripremanju novog.

''Ovo ljeto je bilo interesantno jer smo imali Svjetsko prvenstvo u fudbalu, ali onda su nas zadesile poplave... Bilo je to vrijeme u kojem smo otkazali jako puno koncerata, a nakon toga je došao ramazan, tako da ćemo se ovog ljeta odmarati, a već najesen dolazi novi album'', kazao je Emir Bukovica u razgovoru za Klix.ba.