|

Dođite da vidite "Aladina" u Pozorištu mladih

Dođite da vidite "Aladina" u Pozorištu mladih
0
S
Sarajevo-x.com
28.1.2011. u 13:30
0
komentara
0

dijeljenja
Dođite da vidite "Aladina" u Pozorištu mladih
U nedjelju, 30. januara, u 11 sati u Pozorištu mladih bit će prikazana dječija predstava "Aladin" u rediteljskoj postavci Kaće Dorić. U predstavi igraju: Sanin Milavić, Alma Merunka, Boris Ler, Narda Nikšić, Drago Buka, Merima Lepić, Mirza Tanović, Edhem Husić, Damir Kustura, Adnan Goro i Nermin Tulić.
"Aladin" u režiji Kaće Dorić i adaptaciji Kaće Dorić i Nenada Veličkovića postaje jedna suštinski savremena bajka. Savremena jer djeci, ali i odraslima omogućava identifikaciju sa situacijama i fenomenima iz porodične, medijske, čak i političke svakodnevnice koju žive. Aladin ipak ostaje samo bajka jer se moć Aladinove lampe, odnosno duha Džin-Džina – mogućnost da se običnom čovjeku ostvari san da mu se ispuni jedna ili tri životne želje – iskorištava u svrhu prevladavanja pozitivnih životnih vrijednosti, kratko rečeno happyenda. Ova razigrana i nimalo naivno ispričana bajka za djecu, ali i bajka za odrasle zavodi svojim živim bojama, songovima i dinamikom, ali i provocira na razmišljanje u kakvom svijetu žive naša djeca i na koji način taj svijet, naš svijet i svijet naše djece možemo učiniti boljim. Predstavu "Aladin" djeca gledaju sa razigranim, bezbrižnim oduševljenjem, a odrasli sa osmijehom odobravanja.

Najkraće rečeno: živimo u vremenu kada su i djeci, ali i odraslima neophodne edukativne bajke koje naukuju kako svakodnevicu učiniti boljom za budućnost koja ne mora ostati slična prošlosti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.