|

Dobrotvorna aukcija fotografija "Reci ptičica"

Dobrotvorna aukcija fotografija "Reci ptičica"
0
S
Sarajevo-x.com
12.12.2007. u 10:30
0
komentara
0

dijeljenja
Dobrotvorna aukcija fotografija "Reci ptičica"
Mediacentar Sarajevo organizuje pretprazničnu dobrotvornu aukciju fotografija učenika Srednje grafičke škole pod nazivom "Reci ptičica!". Uz Mediacentar Sarajevo, dobrobit ovakve jedne aktivnosti prepoznali su i sljedeći aukcionari: Senad Hadžifejzović, Jasna Žalilca, Elvis J. Kurtović kao i Studio Art 7, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, Reprografika, Olympus i Agencija New Age...
Aukcija će se održati u četvrtak, 13. decembra 2007. godine u 19.00 sati u prostorijama Mediacentra Sarajevo, Kolodvorska 3.

Smjer Fotograf za medije je posljednji put bio prisutan u srednješkolskom obrazovanju u Sarajevu još 1975. godine, upravo u okviru kurikuluma Grafičke škole. Tek prije tri godine rukovodstvo škole nanovo je oživilo ovaj smjer.

Na žalost, veliki odaziv učenika na ovom smjeru ne odgovara kapacitetima Srednje grafičke škole da tehnički i finansijski podrže daljnji razvoj ovog usmjerenja. U nedostatku opreme i materijala za rad učenici i profesori nerijetko ulažu i sopstvena sredstva u cilju opstanka smjera Fotograf za medije i daljnjeg razvoja nastavnog plana i programa.

U okviru svoje politike pružanja pomoći razvoju medija u Bosni i Hercegovini uopšte, a osobito razvoju mladih naraštaja medijskih profesionalaca, Mediacentar Sarajevo se opredijelio za organizaciju dobrotvorne aukcije izabranih, najboljih fotografija učenika smjera Fotograf za medije Srednje grafičke škole. Sredstva prikupljena aukcijom fotografija biće usmjerena na kupovinu neophodne opreme i sredstava za rad smjera Forograf za medije Srednje grafičke škole u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.