Kultura
0

"Dobro uštimani mrtvaci" od četvrtka na repertoaru kina Meeting Point

Sarajevo-x.com
Od četvrtka, 22. septembra sarajevska publika će na repertoaru kina Meeting Point u terminu od 21 sat moći pogledati film "Dobro uštimani mrtvaci" bh. reditelja Benjamina Filipovića.

Ovaj film, koji je svjetsku premijeru imao u okviru Takmičarskog programa 11. Sarajevo Film Festivala, jedan je od kandidata za bh. nominaciju za Oscara 2006.

Film "Dobro uštimani mrtvaci" privukao je veliku pažnju kako publike, tako i kritike na proteklom Sarajevo Film Festivalu.

Radnja filma smještena je u Sarajevo. Sve počinje i završava u mrtvačnici, a između prologa i epiloga film pripovjeda četiri zasebne priče. Iz naizgled nepovezane i haotične palete likova i odnosa autor pronalazi tačku u kojoj će se komedija okončati baš kao i životi koji se u potpunosti „uštimaju“ tek na samom kraju.

Sjajnu glumačku ekipu u filmu Dobro uštimani mrtvaci sačinjavaju: Lazar Ristovski, Tatjana Šojić, Miralem Zupčević, Nada Đurevska, Irena Mičijević Rodić, Admir Glamočak, Tarik Filipović, Uliks Fehmiu, Boro Stjepanović, Žan Marolt...

Sarajevska publika ovo će ostvarenje moći pogledati u narednih sedam dana.