{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dobro uštimani mrtvaci" na festivalu u Chicagu

S
Sarajevo-x.com
29.9.2005. u 12:45
0
0
"Dobro uštimani mrtvaci" na festivalu u Chicagu
0
"Dobro uštimani mrtvaci" na festivalu u Chicagu
Posljednji film bosanskohercegovačkog reditelja Benjamina Filipovića "Dobro uštimani mrtvaci" biće prikazan na 41. Filmskom festivalu u Chicagu.
Film će biti prikazan u takmičarskoj kategoriji "Novi reditelji" 11., 13., i 14. oktobra u kinu Landmark's Century Centre Cinema u Chicagu. Sekcija "Novi reditelji" je pored glavnog takmičarskog programa, najznačajniji program ovog festivala.

Filmski festival u Chicagu se održava od 6. do 20. oktobra 2005. godine, a pored Sundance Film Festivala i Tribeca Film Festivala najznačajniji je festival u SAD-u.

Film "Dobro uštimani mrtvaci" privukao je veliku pažnju kako publike, tako i kritike na proteklom Sarajevo Film Festivalu.

Radnja filma smještena je u Sarajevo. Sve počinje i završava u mrtvačnici, a između prologa i epiloga film pripovjeda četiri zasebne priče. Iz naizgled nepovezane i haotične palete likova i odnosa autor pronalazi tačku u kojoj će se komedija okončati baš kao i životi koji se u potpunosti „uštimaju“ tek na samom kraju.

Sjajnu glumačku ekipu u filmu Dobro uštimani mrtvaci sačinjavaju: Lazar Ristovski, Tatjana Šojić, Miralem Zupčević, Nada Đurevska, Irena Mičijević Rodić, Admir Glamočak, Tarik Filipović, Uliks Fehmiu, Boro Stjepanović, Žan Marolt...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: