Kultura
102

"Đurologija" i Branko Đurić Đuro na aprilskoj bh. turneji

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Autorski hit Branka Đurića Đure, "Đurologija", trenutno je najgledanija predstava u cijelog regiji, a i šire.

Naime, "Đurologiju" je u godinu dana otkako je premijerno izvedena u Australiji pa do sada pogledalo više od 60.000 ljudi, uključujući zemlje regije, Australiju, Kanadu, SAD i Skandinaviju, Austriju, Njemačku, Holandiju, Švicarsku.

U svim gradovima u kojima je predstavljena, "Đurologija" je izazvala veliki interes javnosti te se za svaki nastup tražila ulaznica više. Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u kultnom projektu "Top lista nadrealista" i "Audicija"... "Đurologija" donosi jednog novog, drugačijeg, a opet prepoznatljivog Đuru koji kroz 90 minuta trajanja showa izvlači ono najbolje iz svakog gledatelja te mami osmijehe na lica.

Ovaj svojevrsni (anti)stand up show, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmijava, ali i nervira u današnjem životu.

"Na svakoj predstavi svi se prepoznaju u situacijama o kojima govorim. Bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem... na sceni demistificiram i sebe samog pa ljudima iskreno govorim kakve osjećaje imam, o čemu razmišljam, što me dekoncentrira, nervira…", kaže Đuro.

Od srijede, 6. aprila bit će u prodaji ulaznice za "Đurologiju" po cijeni od 20 KM za sve gradove i moći će se kupiti na blagajnama dvorana i sistemu kupikartu.ba. Raspored:

20.4. Bugojno (Pozorišna dvorana) 22.4. Gračanica (BKC) 23.4. Brčko (Dom kulture) 24.4. Zenica (BNP) 25.4. Travnik (Dom vojske BiH) 26. 4. Mostar (Dom H.S. Kosača) 28.4. Sarajevo (BKC)