Doza smijeha
49

"Đurologija" 25. februara u Domu mladih: Sarajlije najbolje razumiju ono o čemu govorim

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
"Đurologija", autorska hit predstava karizmatičnog Sarajlije Branka Đurića Đure, ponovo će biti odigrana pred sarajevskom publikom u ponedjeljak, 25. februara, u Domu mladih.

"Ovo će biti 24. put da igram 'Đurologiju' u Sarajevu, a do sada sam je odigrao više od 250 puta po cijelom svijetu. Osjećaj je uvijek fantastičan jer nastupam pred domaćom publikom u Sarajevu, pred ljudima koji najbolje razumiju ono o čemu govorim. Jako mi je drago da poslije svih ovih odigranih predstava publika još uvijek želi da dolazi i gleda 'Đurologiju'. To mi je veliki kompliment", rekao je Đuro.

Svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u njegovim kultnim projektima "Top lista nadrealista" i "Audicija" Branko Đurić Đuro kroz "Đurologiju" doista pruža ono najbolje od sebe. Svojevrsni (anti)stand up show "Đurologija", kako ga i sam Đuro voli nazivati, ustvari je zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način, držeći publiku u 90-minutnom oduševljenju i gotovo neprekidnom smijehu. Sve koji do sada još nisu uspjeli pogledati ovu kultnu predstavu, a i "ponavljače" koji uvijek rado dođu ponovo uživati uz Đurine skečeve, Đuro poziva na novu dozu smijeha.

Ulaznice po cijeni od 20 KM već su u prodaji u sistemu Kupikartu.ba.