{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca pripremaju mjuzikl "Ljubav", snimili najavnu pjesmu

2.6.2014. u 19:16
22
2
Djeca pripremaju mjuzikl "Ljubav", snimili najavnu pjesmu
22
Djeca pripremaju mjuzikl "Ljubav", snimili najavnu pjesmu
Polaznici radionica Malog Magacin Kabarea, Radionica kreativnosti i mašte, te Radionica gitare i muzike, vrijedno su radili na pripremi svog drugog dječijeg filma, mjuzikla "Ljubav".
Pjesma kojom najavljuju svoj mjuzikl pod imenom "Zombiji", samo je dio onoga što će se moći vidjeti u dječijem mjuziklu "Ljubav" čije snimanje počinje za sedam dana.

Nakon veoma uspješnog prošlogodišnjeg filma "Mit o Bosni i Hercegovini" koji se bavio putovanjem kroz historiju Bosne i Hercegovine, novi bosanskohercegovački film za djecu "Ljubav" kroz muziku i pjesmu progovara o pogrešnim društvenim vrijednostima i nedostatku ljubavi i zajedništva. Nakon snimanja, tokom ljeta će Magacin Kabare u koprodukciji sa FACE TV pripremati film koji će premijerno biti predstavljen u oktobru 2014. godine.

Autori muzike i teksta pjesme Zombiji, su polaznici Malog Magacin Kabarea, koji su u prethodnim mjesecima uz stručnu pomoć edukatora Sanele Krsmanović, Saše Peševskog, Harisa Saračevića, Ensara Sulejmanagića i Irhada Kuduza učili o različitim umjetničkim formama, svim segmentima pripreme jednog mjuzikla, ali i muzičkoj produkciji.

Mali Magacin Kabare je jedinstven program radionica kroz koje djeca razvijaju svoju maštu, uče, ali imaju priliku slobodno iskazati svoje mišljenje i stav o društvu u kojem žive.

U Malom Magacin Kabareu svako dijete ima jedinstvenu ulogu, te kao režiser, glumac, kostimograf, scenograf, pjevač ili plesač daje svoje ideje i potpis svakom projektu koji se priprema tokom jednog ciklusa.

Na kraju svakog ciklusa radionica, djeca predstavljaju svoj rad kroz film, te su prošle godine predstavili prvi dječiji bh. dokumentarno igrani film "Mit o Bosni i Hercegovini". Kako djeca vide svoju domovinu i njihov odgovor na neodgovorno ponašanje odraslih prema njihovoj domovini jasno su predstavili u Mitu o Bosni i Hercegovini, a ove godine, ponovo šalju veoma važnu poruku o značaju ljubavi koja ima moć promijeniti sve ono što je loše u našem društvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: