{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Djeca iz BiH izlagala crteže za drugove u Japanu

S
4.7.2011. u 13:45
0
0
Djeca iz BiH izlagala crteže za drugove u Japanu
0
Djeca iz BiH izlagala crteže za drugove u Japanu
Otpravnik poslova u ambasadi u Tokiju Fuad Đidić je 3. jula 2011. u dvorani kulturno-sportskog centra "Fut Messe" Nagamachi u japanskom gradu Sendaiju otvorio izložbu crteža, poruka i postera koje su, poslije tragedije od 11. marta ove godine u Japanu, poslali učenici velikog broja osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine Ambasadi Japana u Sarajevu.
Ovi radovi su izraz podrške i solidarnosti djece Bosne i Hercegovine narodu Japana, a izložba je priređena u sklopu centralne manifestacije grada Sendaia "Majčin Osmijeh na licu".


Na izložbi je prezentirano oko 170 crteža čiji je motiv bio "Mom drugu u Japanu ". Izložba je organizirana uz saradnju sa Ministarstvom vanjskih poslova Japana, Ambasadom Japana u Sarajevu, kao i grada Sendai. Hiljade djece grada Sendaija, kao i predstavnici gradskih vlasti, sa oduševljenjem su pregledali radove djece iz osnovnih škola: "Edhem Mulabdić" iz Gradačca, "Miloš Crnjanski" iz Banje Luke, "Sveti Sava" i "Luka Stojanović" iz Bijeljine, kao i osnovnih škola iz Oštre Luke, Istočnog Sarajeva i drugih koje su izgrađene donacijama Vlade Japana u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: