Kultura
0

FOTO / Djeca iz BiH izlagala crteže za drugove u Japanu

Sarajevo-x.com
Otpravnik poslova u ambasadi u Tokiju Fuad Đidić je 3. jula 2011. u dvorani kulturno-sportskog centra "Fut Messe" Nagamachi u japanskom gradu Sendaiju otvorio izložbu crteža, poruka i postera koje su, poslije tragedije od 11. marta ove godine u Japanu, poslali učenici velikog broja osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine Ambasadi Japana u Sarajevu.

Ovi radovi su izraz podrške i solidarnosti djece Bosne i Hercegovine narodu Japana, a izložba je priređena u sklopu centralne manifestacije grada Sendaia "Majčin Osmijeh na licu".

Na izložbi je prezentirano oko 170 crteža čiji je motiv bio "Mom drugu u Japanu ". Izložba je organizirana uz saradnju sa Ministarstvom vanjskih poslova Japana, Ambasadom Japana u Sarajevu, kao i grada Sendai. Hiljade djece grada Sendaija, kao i predstavnici gradskih vlasti, sa oduševljenjem su pregledali radove djece iz osnovnih škola: "Edhem Mulabdić" iz Gradačca, "Miloš Crnjanski" iz Banje Luke, "Sveti Sava" i "Luka Stojanović" iz Bijeljine, kao i osnovnih škola iz Oštre Luke, Istočnog Sarajeva i drugih koje su izgrađene donacijama Vlade Japana u BiH.