{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


DJ Šampinjon: Vrh svijeta: Nezaboravna avantura za djecu i odrasle nastavlja put

15.4.2015. u 10:55
55
4
DJ Šampinjon: Vrh svijeta: Nezaboravna avantura za djecu i odrasle nastavlja put
55
"Zabavno i edukativno su ključne riječi koje opisuju prvi bh. mjuzikl za djecu i odrasle 'DJ Šampinjon: Vrh svijeta' ", kaže autor i reditelj Muharem Vojniković Muha.
"Cilj nam je bio napraviti predstavu u kojoj će uživati i djeca i roditelji, tražili smo formulu koja će obuhvatiti ekološke poruke i istinske ljudske i moralne vrijednosti, a da to istovremeno bude komično i lako pamtljivo“, objašnjava Muha dodajući da je cijeli tim koji naporno radi na mjuziklu već dvije godine, ponosan na ostvarene rezultate.

Široki osmijesi djece i roditelja koji nakon svake izvedbe žure da se uslikaju s glumcima, najbolja su moguća ocjena i kritika.

DJ Šampinjon: Vrh svijeta, prvi i još uvijek jedini autorski mjuzikl u BiH, namijenjen i djeci i odraslima, premijerno je izveden u januaru 2014. godine izazvavši nezapamćen interes medija i publike koja je čak četiri puta u desetak dana napunila dvoranu sarajevskog BKC.

"Bili smo sretni, trud se isplatio, ali je to istovremeno bila i neka vrsta pozitivnog šoka za cijelu ekipu", iskren je Muharemović.

"Znali samo da ne možemo stati na tome i da je projekat mnogo veći od povremeno pojavljivanja na repertoaru pa smo odlučili raditi turneju, izdati CD i brendirati cijelu tu priču“, kaže izvršni producent mjuzikla Nedim Vilogorac.

Nažalost, sve predstave koje su bile zakazane za maj i juni prošle godine tim je otkazao usljed humanitarne katastrofe izazvane velikim poplavama u BiH, a potom je uslijedila i teška povreda Muharema Vojnikovića od koje se dugo oporavljao. Tek s prvim danima proljeća ove godine kockice su se ponovo složile i DJ Šampinjon krenuo je na veliku turneju po gradovima BiH, zahvaljujući velikoj podršci BH Telecoma, PBS Banke, LOK-a, Europlakata i Securitasa, kao i medijskim pokroviteljima Klix, Hayat TV, RSG, Antena Sarajevo, Palčić i Kolibrić.

Nakon uspješnog predstavljanja publici u Travniku, Zenici i Kaknju, tokom narednog vikenda mjuzikl će prvi put vidjeti i publika u Tuzli i Srebreniku, dok su za maj i juni zakazani nastupi u Bugojnu, Brčkom, Banjoj Luci, Mostaru, Stocu i Sarajevu.

Priča o DJ Šampinjonu i njegovom prijatelju Sarfi koji imaju zadatak da stignu na Vrh svijeta kako bi otčepili svjetski izvor vode i spasili planetu, nasmijat će vas do suza i natjerati da plešete i pjevate sa glumačkom postavom koju čine Tina Dervišević, Mirela Lela Laković, Elmir Krivalić, te sam autor Muharem Vojniković. Provjerite na web stranici www.vrhsvijeta.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: