Noć na nogama uz ples
67

Divanhana priredila sjajan koncert na zatvaranju Festivala kulture u Busovači

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Sjajnim koncertom Divanhane na Gradskom trgu u Busovači zatvoren je šestodnevni Festival kulture Busovača 2023.

Priča koju je udruženje AmfiTeatar započelo prije nekoliko godina doživjela je, može se reći, najljepše izdanje festivala kojem je prisustvovalo više hiljada posjetilaca.

Brojni sadržaji za sve uzraste danima su mamili smijeh i dobru zabavu koja je eruptirala na koncertu Divanhane koji je sinoć održan u gradskom parku u kojem je publika veći dio koncerta provela na nogama plesajući.

Festival kulture Busovača 2023 otvoren je predstavom "Vrli novi svijet" 9. augusta, a nakon jednog dana pauze, 11. august je bio posvećen najmlađima uz animatore i projekciju crtića na otvorenom.

Cjelodnevnim omladinskim teatarskim programom obilježen je 12. august Svjetski dan mladih, dok će 13. augusta festivalska publika uživala u projekciji na otvorenom igranog filma "Amanet", najgledanijeg bosanskohercegovačkog filma u 2022. godini.

Plesni klub Shadows 14. augusta je održao školu plesa te plesno veće na kojem su se predstavili i državni prvaci, a dan poslije na otvorenom je održana i hit komedija Rugantino Teatra Zagreb "Slučajni susret u sex shopu".

Koncert Divanhane koji je planiran bio za 16. august je odgođen zbog dana žalosti u Federaciji BiH, ali publika je jednako uživala i sinoć kada su se zvuci sevdaha prelamali Busovačom.

Koncert je ujedno održan i povodom obilježavanja Dana općine Busovača, a načelnik Asim Mekić, koji je imao čast da zatvori festival, čestitao je mladim ljudima na organizaciji festivala te poručio da ovo nije kraj festivala već samo završetak ovogodišnjeg kako bi se što bolje pripremili za 4. izdanje Festivala kulture koje je planirano za godinu dana na istom mjestu s još bogatijim sadržajem.