8. decembra
496

Dirigent Emir Nuhanović i violinist Stefan Milenković održat će nastup u Rumuniji

L. R.
Emir Nuhanović (Foto: D. S./Klix.ba)
Emir Nuhanović (Foto: D. S./Klix.ba)
Bh. dirigent i kompozitor Emir Nuhanović u petak, 8. decembra održat će nastup na Internacionalnom festivalu "Craiova Muzicala 50" u rumunjskom gradu Craiova s početkom u 19 sati.

Koncert pod nazivom "Ceaikovski" održat će se u koncertnoj dvorani filharmonijskog orkestra "Oltenia", a kao solista maestru Nuhanoviću pridružit će se srbijanski violinist Stefan Milenković.

Vijest o tome podijelila je upravo rumunjska filharmonija "Oltenia", a kako navode na zvaničnoj Facebook stranici, na repertoaru bit će izvođenje djela Petra Iljiča Čajkovskog, odnosno Italijanski hir, op. 45, Uvertira fantazije "Romeo i Julija" te koncert u D duru za violinu i orkestar, op. 35.

Foto: Facebook/Filarmonica
Foto: Facebook/Filarmonica "Oltenia" Craiova

Inače, bh. dirigent i nekadašnji direktor Sarajevske filharmonije Emir Nuhanović veoma je cijenjen umjetnik koji promovira bh. kulturno naslijeđe, a može se pohvaliti svojim gostovanjima širom Evrope.

Također, virtuoz na violini Stefan Milenković jedan je od značajnijih umjetnika u Srbiji, a čija je karijera započela u djetinjstvu, gdje je već sa 16 godina imao više od 1.000 odsviranih koncerata.

Više detalja o samom događaju, možete pronaći ovdje.