{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Diplomac" na sceni SARTR-a 21. i 22. oktobra

18.10.2013. u 10:57
34
2
"Diplomac" na sceni SARTR-a 21. i 22. oktobra
34
"Diplomac" na sceni SARTR-a 21. i 22. oktobra
U ponedjeljak 21. i utorak 22. oktobra 2013. u 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će imati priliku pogledati predstavu "Diplomac". "Diplomac" je ujedno i diplomska predstava Sanjina Arnautovića, čiju režiju potpisuje Alen Muratović.
Benjamin Braddock se vraća kući nakon četiri godine koledža koje za njega predstavljaju tek sitnicu u usporedbi s onim što ga je dočekalo; groteskni roditelji, njihovi prijatelji, poslovni partneri koji od njega očekuju velike stvari, veliku karijeru, a od čijih površnih razmišljanja i ispraznih života on pokušava da pobjegne kroz mnoštvo komičnih situacija.

Na zabavi koja je priređena u čast njegovog dolaska, biva zaveden od strane gospođe Robinson, žene očevog najboljeg prijatelja i poslovnog partnera. Na prvi pogled njen život je idealan, ali ona je duboko nesretna, željna ljubavi i pažnje, bivša alkoholičarka koja se ne boji reći ono što jeste i kako jeste. Ona kao ni on, ne pripada tom krugu lažnih, umjetnih i isfoliranih karaktera te je ti isti smatraju ekscentričnom, i uopšte ih ne interesuje šta se krije iza toga.

U trenutku u kojem je neodlučan, nesiguran i pod pritiskom velikih očekivanja, glavni junak se upušta u aferu, za koju su oboje svjesni da nema veze sa ljubavlju nego za potrebom da nekome ili nečemu pripadaš.

Pravi zaplet nastaje kada Benjamin osjeti istinsku ljubav. Na koji način će se razriješiti ili još više rasplamsati sukob kada gospođa Robinson sazna za ljubavnu vezu njenog ljubavnika i njene kćerke - Eleine? Zašto u ovoj priči smijeh ima gorak okus, ostaje da vidimo u predstavi "Diplomac".

Svi zainteresirani ulaznice mogu rezervisati rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili putem maila [email protected].

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: