{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dio festivalskog programa Pravo ljudski prikazan u Bugojnu

F
15.1.2012. u 12:33
0
1
Dio festivalskog programa Pravo ljudski prikazan u Bugojnu
0
Dio festivalskog programa Pravo ljudski prikazan u Bugojnu
Udruženje Pravo ljudski, British Council i KSC Bugojno organizirali su prikazivanje dijela programa prošlogodišnjeg festivala dokumentarnog filma o ljudskim pravima Pravo ljudski u Bugojnu.
U likovnoj galeriji KSC-a upriličena je izložba pod nazivom Ruke od kaktusa zagrebačke novinarke i fotografkinje Marine Kelave.

Autorica se predstavila s dvadeset fotografija koje tretiraju odnos čovjeka i okoline, nastalih u raznim zemljama svijeta kroz koje je proputovala.

Održane su projekcije dokumentarnih filmova: Usred ništavila (Velika Britanija), Pismo ocu (Srbija, Velika Britanija), Mala nevjesta (Poljska), Jama broj 8 (Estonija, Ukrajina), Radiostan (Rusija, Velika Britanija), Ako drvo padne: Priča o frontu za oslobođenje zemlje (SAD) i Neprijatelji naroda (Velika Britanija, Kambodža).

Riječ je o socijalno-angažiranim filmovima koji promoviraju građanski aktivizam i bave se problemima tzv. običnog čovjeka, odnosno tematiziraju lične priče pojedinaca u svijetu i njihov odnos prema svijetu, ali i neka važna socijalna i politička pitanja koja su danas aktuelna i od velikog značaja.

Također, organizirana je debata o stanju nezavisne kulture u BiH, u kojoj su sudjelovali: Monja Šuta-Hibert, izvršna direktorica Udruženja Pravo ljudski, Olja Latinović, koordinatorica programa Zumiraj prava, Maida Duvnjak, referentica za kulturu u Općini Bugojno, Suad Velagić, predstavnik bugojanskog Teatra Fedra, student i lokalni koordinator Denis Mešić, i Sanja Krnjajić, voditeljica Dječijeg pozorišta Eko-Art iz Bugojna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: