Kultura
1

Dijelimo ulaznice za performans "Sedma soba"

Klix.ba
Udruženje Kontakt će u srijedu, 10. aprila, od 19:30 i 20:30 sati u Umjetničkoj galeriji BiH održati performans "Sedma soba", a dva vjerna čitaoca portala Klix.ba imaju priliku osvojiti po dvije ulaznice.

Na [email protected] pošaljite nam e-mail sa imenom, prezimenom, brojem telefona i naznakom "Sedma soba" te naznačite koji vam termin odgovara, te sačekajte izvlačenje koje ćemo održati u srijedu u 9 sati.

U dosadašnjim izvedbama "Sedme sobe", nesvakidašnjeg kulturnog događaja u produkciji Udruženja Kontakt, publika je uživala u šarmantnom susretu generacija. U sedam scena gledaoci putuju kroz fragmente iz života koji nas podsjećaju na važnost iskorištavanja trenutka i njegove potencijalne ljepote.

Mnogi respektabilni kulturni radnici ocijenili su ovaj performans kao jedan od značajnijih kulturnih događaja u prošloj godini. Jedna od najcjenjenijih glumica sa prostora bivše Jugoslavije Mira Furlan nije krila svoje oduševljenje: "Bila sam i na nekoliko predstava, od kojih me je posebno impresionirao performans u režiji Selme Spahić. Predstava koja me u 30 minuta uspjela emocionalno zavrtjeti i duboko potresti kao što to ne uspijevaju ni mnogo glomaznije, skuplje i naoko ambicioznije predstave".

Dino Mustafić, jedan od naznačajnijih reditelja regiona, iznio je svoje impresije rekavši: "Bio sam duboko dirnut scenskim prizorima, slikama i izvođačkim konceptom. Vratio sam se u prošlost, svoja sjećanja na majku i djeda, svoju intimu i strahove pred spoznajom da su i moji roditelji u trećoj živornoj dobi. Tu noć sam doživio one boje osjećanja Sarajeva koje volim, pozorišta koje nas čini boljim i odgovornijim ljudima".

Umjetničku vrijednost ovog projekta prepoznali su i selektori internacionalnih festivala te su performans pozvali na gostovanja u Srbiju i Švicarsku. Zbog specifičnosti prostora broj publike je ograničen na trideset osoba, što pruža priliku za intimno i intenzivno iskustvo. Provjerite zašto publika nakon ovog performansa izlazi ispunjena i nasmijana.

U performansu učestvuju Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Alban Ukaj, Boris Ler, Jasenko Pašić, Džana Pinjo zajedno sa članovima Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo: Muberom Koš, Mujom Poprženovićem, Suadom Filipović, Mehmedom Avdićem, Nezahetom Hadžović, Nazifom Duran i Dikom Karup.

Rezervacije ulaznica možete izvršiti na telefon 066/931 402. Ulaznice se mogu preuzeti prije početka performansa u Umjetničkoj galeriji BiH. Za izvedbe 10.04. obezbijeđen je prevod na engleskom jeziku.

Dobitnice ulaznica su Selma Hurem i Gorana Tešić.