25.000 naslova
2

Desetine hiljada posjetilaca svakodnevno posjećuje Sarajevski sajam knjige

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Već četvrti dan desetine hiljada posjetilaca svakodnevno dolazi na 31. Sarajevski sajam knjiga & 15. Bijenala knjige koji organizuje KJP Centar Skenderija d.o.o. u saradnji sa partnerom TKD Šahinpašić. Organizatori očekuju da će ovogodišnji sajam u naredna dva dana oboriti sve rekorde.

Na sajmu učestvuje 109 izdavača, 5 knjižara i 1 antikvarnica sa ponudom više od 25.000 naslova.

Za čitaoce i publiku Sajam knjige je idealna prilika da otkriju nove trendove iz domena vlastitog interesovanja, da prisustvuju promocijama i upoznaju se sa autorima i književnicima.

Specijalni program koji organiziraju Međunarodni centar za mir sa Centrom Skenderija i srednjim školama Primijenjenih umjetnosti i Prvom gimnazijom Sarajevo, održat će se 23. aprila povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, na platou Skenderija od 11-15 sati pod nazivom “Knjiga za ružu”.

Pozivaju se svi građani da donesu knjigu ili ružu i naprave susret sa mladim umjetnicima/stvaraocima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru.

Predsjednik Međunarodnog centra za mir, Ibrahim Spahić, uputiće poruku povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, i desetogodišnjice Deklaracije o kulturi u BiH.

Sajam je za posjetioce otvoren do ponedjeljka, 22. aprila u terminu od 10 do 19 sati. Ulaz je, naravno, slobodan.