Talentovani glumac
154

Davor Sabo pred premijeru predstave: Publici ću pokloniti "Svu moju ljubav"

Piše: L. K.
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Davor Sabo je od svog stupanja na daske koje život znače ostvario niz uspjeha i osvojio publiku širom regiona, a uskoro ćemo ga imati priliku gledati i u velikoj predstavi Zijaha Sokolovića "Svu moju ljubav".

Trenutno igra u četiri predstave, ali je uvijek otvoren za nove angažmane i poslove. Za kratak period se uspio probiti u vrlo prepoznatljiv krug glumaca te je svojim radom i trudom dokazao da zaslužuje zadržati mjesto u tim krugovima.

Pored predstava koje su trenutno aktuelne treba početi raditi jedan veći televizijski projekt koji će uskoro biti u "punom zamahu".

Insert iz predstave
Insert iz predstave "Svu moju ljubav" (Foto: SARTR)

Premijera predstave "Svu moju ljubav" bit će održana 10. maja u SARTR-u, dok su prva reprizna izvođenja zakazana za 11. i 12. maj. U predstavi osim Davora igraju i Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur i Dženana Džanić.

Sabo će u predstavi tumačiti ulogu sina, što je, kako kaže, izrazito zanimljiva i zahtjevna uloga. U odnosu na radnju predstave, sin predstavlja jednu mladu i pozitivnu energiju koja želi živjeti i odbija biti rob sjećanja. On vidi da su njegovi roditelji zarobljeni u traumama i sjećanjima i da se vrte u "začaranom krugu", ali on ne želi biti dio svega toga.

Predstava se bavi jednim tragičnim događajem unutar porodice, a sin ne želi biti žrtva tog događaja, već želi da živi dalje. Sabo ističe da je predstava izuzetno zahtjevna, što je, kako kaže, normalno jer je režira Zijah Sokolović.

Insert iz predstave
Insert iz predstave "Svu moju ljubav" (Foto: SARTR)

Predstava "Dame biraju" u kojoj Sabo ima ulogu važi za jednu od najkvalitetnijih predstava u regionu, a ekipa je u februaru išla na do sada najveću turneju. Obišli su 15 gradova i priredili 18 igranja. Sudeći po činjenici da se u salama tražilo mjesto više te da su sve predstave rasprodate, može se reći da je turneja bila izrazito uspješna.

"Sada pravimo malu pauzu, a tokom ljeta počinjemo novu turneju koja kreće od Tivata, odakle ćemo se lagano popeti u Dalmaciju. Najesen opet idu turneje po Hrvatskoj i Sloveniji, a nije isključen ni odlazak u inozemstvo", kaže.

Što se tiče ljeta, fokusirat će se na predstavu "Svu moju ljubav", dok će turneja "Dame biraju" poslužiti kao dugoočekivani odmor od rada u gradu. U septembru, kada se gužve na granicama i plažama smanje, planira otići na odmor s porodicom i tako se pripremiti za novu sezonu.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković

"Navikao sam na puno obaveza, posljednje tri godine imam puno igranja i nekako sam naučio da se nosim sa svim tim. Ono vrijeme koje imam slobodno pokušavam provesti kvalitetno i s ljudima koji mi najviše znače. Sada kad se završi ovaj proces s predstavom 'Svu moju ljubav', onda počinjemo nešto novo, ali je sigurno da ću između svega toga uzeti vremena za sebe i odmoriti", zaključio je mladi glumac.