Kultura
0

Davor Gobac sarajevskoj publici predstavio 18 slika

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U sarajevskom kinu Meeting Point sinoć je otvorena izložba frontmena grupe Psihomodo Pop, čime je ozvaničen početak festivala kulturne razmjene između BiH i Hrvatske - Ja BiH...pet dana Zagreba u Sarajevu.

Gobcu je ovo bilo drugo slikarsko predstavljanje u Sarajevu, a ovog puta je izložio 18 radova koje je stvarao u proteklih 20 godina. Među brojnim posjetiteljima, izložbu su pogledali i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Nakon otvaranja izložbe prikazan je film "Sonja i bik", a projekciji su prisustvovale rediteljica Vlatka Vorkapić i glavna glumica Judita Franković.

Na programu Dana Zagreba u Sarajevu večeras je koncert grupe Psihomodo Pop u Slogi, a svi zainteresirani će u narednim danima imati priliku pogledati i filmove "Blokada", "Noćni brodovi", "Pismo ćaći" i "Cvjetni trg", monodramu "Američka papisa", posjetiti promociju knjige "Rašeljka i druge žene" Milane Vlaović, modnu reviju Aleksandre Dojčinović, a reviju će nositi glumci MagacinKabarea.

Također, klaunovska predstava za male i velike "Između krajnosti" predstavit će se sarajevskoj publici u kinu Meeting Point i BBI Centru, a kako su klaunovi doktori, oni će posjetiti i djecu u bolnici Jezero i Dječiji dom na Bjelavama.