Kriterion
0

Davno zaboravljeni filmovi o Sarajevu na UMF-u

FENA
Na platnu koje je postavljeno na zidu Historijskog muzeja BiH 13. i 14. augusta od 22.45- 23.15 sati održat će se projekcija davno zaboravljenih filmova o Sarajevu.

Projekciju priređuje Fondacija Kriterion Sarajevo u suradnji s festivalom elektronske muzike United Moves Festival.

Ove godine, prvi put, u Sarajevu, u atrijumu Historijskog muzeja BiH, bit će organiziran United Moves Festival, festival elektronske muzike, koji postavkom programa u ovaj ambijent namjerava skrenuti pažnju na loše stanje u kojem se muzej nalazi.

Festival će ugostiti mnoge umjetnike i umjetničke programe. Pored partyja posjetioci će moći pogledati i izložbe mladih bh. umjetnika, kao i filmski program koji je Kriterion priredio za njih.

Za ovu priliku Kriterion je odabrao filmove o Sarajevu koji su, uprkos svojoj vrijednosti, vjerovatno već davno zaboravljeni, a radi se o slijedećim naslovima: "Ljubav u Sarajevu", “Šeher Sarajevo", “Zbor jugoslovenske radikalne seljačke demokratije u Sarajevu" i "Motivi Sarajeva".

Projekcija je otvorena za sve posjetioce, saopćeno je iz Fondacije Kriterion.

Kao dio sadržaja United Moves Festivala Kriterion najavljuje i izložbu pod nazivom "BEUTI de CRI" bh. grafičke dizajnerke Merime Smajlović.

U sklopu izložbe bit će predstavljeni videorad i plakati, kao dio originalne postavke njene samostalne izložbe.