{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dario Vučić smijenjen, Gordana Hrenovica v.d. direktora Narodnog pozorišta

19.12.2013. u 16:15
0
19
Dario Vučić smijenjen, Gordana Hrenovica v.d. direktora Narodnog pozorišta
0
Dario Vučić smijenjen, Gordana Hrenovica v.d. direktora Narodnog pozorišta
Gordana Hrenovica
Direktor Javne ustanove Narodno pozorište Dario Vučić smijenjen je danas na sjednici Vlade Kantona Sarajevo. Za vršioca dužnosti direktora imenovana je Gordana Hrenovica.
Hrenovica, kako je navedeno na stranici Narodnog pozorišta Sarajevo, važi za jednu od najistaknutijih finansijskih stručnjakinja u bosanskohercegovačkom teatarskom ambijentu.

Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Hrenovica se zapošljava kompanijij ZOI '84, gdje u kratkom roku postaje jedna od vodećih ekonomskih konsultantica za najozbiljnija komercijalna pitanja.

Dolaskom u Narodno pozorište Sarajevo Gordana Hrenovica preuzima lidersku poziciju u poslovima financijsko-računovodstvenog karaktera, da bi od prelaska na trezorsko poslovanje dala svoj doprinos i u odgovarajućim službama Kantona Sarajevo.

Do decembra 2013. obavljala je poslove pomoćnika direktora Narodnog pozorišta. Danas je zvanično imenovana za v.d. direktora Narodnog pozorišta Sarajevo.

Također, danas je odlukom Vlade Kantona Sarajevo za v.d. direktora Collegium articticuma imenovana Branka Vujanović. U Historijskom arhivu funkciju v.d. direktora obavljat će Sejdalija Gušić, a u Sarajevo Artu na tu funkciju imenovan je Goran Rašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: