{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dani Skendera Kulenovića" počinju 13. oktobra

F
9.10.2009. u 16:00
0
0
"Dani Skendera Kulenovića" počinju 13. oktobra
0
"Dani Skendera Kulenovića" počinju 13. oktobra
Ovogodišnja manifestacija "Dani Skendera Kulenovića" bit će održana od 13. do 15. oktobra u Bosanskom Petrovcu, a okupit će brojne ljubitelje Kulenovićevog lika i djela iz BiH.
Prema programu koji su danas prezentirali članovi Organizacionog odbora na pres-konferenciji, manifestacija će početi prijemom kod načelnika te obilaskom spomen-sobe. U sklopu manifestacije bit će održane promocije knjiga te književni karavan, a književnici će zbog štrajka u obrazovanju obići samo pojedine škole.

Tradicionalno, u okviru manifestacije bit će dodijeljena nagrada "Skender Kulenović" za nabolje književno djelo. Na javni konkurs prijavio se 21 književnik s područja Federacije BiH. Stručni žiri, nakon pregleda dostavljenih literarnih djela, izvršio je izbor najboljih i u uži izbor ušla su tri kandidata: Enes Karić, Zilhad Ključanin i Ivan Kordić.

Cijeneći značaj koji ova manifestacija ima u cjelokupnom kulturnom životu USK, sredstva za njenu realizaciju izdvojili su Kantonalno i Federalno ministarstvo obrazovanja, Općina Bosanski Petrovac te BH Telecom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: