{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani sevdaha u gradovima Sj. Amerike

S
19.11.2008. u 18:25
0
9
Dani sevdaha u gradovima Sj. Amerike
0
Dani sevdaha u gradovima Sj. Amerike
U periodu od kraja novembra do sredine decembra ove godine obilježava se druga godišnjica "North America Days of Sevdah" u bh. zajednicama Sjeverne Amerike. Zajednice će tako imati priliku zajedno uživati u sevdahu - tradicionalnoj gradskoj muzici Bosne i Hercegovine.
Večeri sevdaha će se održavati u manjem i većem obimu u Bostonu, Charlotteu, Jacksonvilleu, New Yorku, St. Louisu, Seattleu, Windsoru i Torontu. Aktivnosti uključuju formalne koncerte, okupljanja u okviru zajednica, zajedničke večere, radio emisije i drugo. Ovo je jedinstveni skup velike bosanskohercegovačke dijaspore sa muzikom koja je element ujedinjenja i okupljanja. Uz prenos putem satelita, informacijama u novinama i na internet stranicama, Bosanci i Hercegovci širom svijeta će imati priliku da vide šta se radi u Sjevernoj Americi.

Pokretač ovih aktivnosti je Sevdah North America (SNA), neprofitna organizacija formirana sa ciljem promocije i podrške raznim aktivnostima koje obilježavaju, održavaju i slave bogatstvo sevdaha te povezivanja ljudi iz Sjeverne Amerike sa Bosnom i Hercegovinom.

SNA je volonterska organizacija koju vodi Upravni odbor od sedam članova i Savjetodavni odbor od 16 članova iz većih bh. zajednica Sjeverne Amerike. Predsjednica je muzičarka Mary Sherhart.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: