Kultura
42

Dani palestinske kulture u Collegium artisticumu

Klix.ba
Centar za balkanske i bliskoistične studije (CBBS) od 21. do 24. novembra u Collegium artisticumu organizuje manifestaciju "Dani palestinske kulture".

Svečano otvaranje manifestacije bit će upriličeno 21. novembra u 17 sati, a ona će obuhvatati izložbe slika, panel diskusije i prikazivanje dokumentarnih filmova.

Između ostalih, posjetioci će moći vidjeti izložbu "Palestina - priča i boja", prisustvovati panel diskusiji o položaju Palestinaca u BiH, palestinskom pitanju na bh. medijskoj i političkoj sceni, o tome šta Bošnjaci mogu naučiti od Palestine te vezama između Bosne na zapadu i Palestine na istoku.

Program će se održavati od 14 do 20 sati, a raspisan je i konkurs za najbolju sliku, literarni rad i osvrt (prikaz) jedne od panel diskusija. Radovi se putem pošte mogu dostaviti do 15. decembra u prostorije Centra za balkanske i bliskoistočne studije, Olimpijska 30, Sarajevo. Za najbolje radove koje ocijeni stručni žiri osigurane su vrijedne nagrade, a rezultati će biti objavljeni 15. januara 2017. godine.