Sarajevo
0

"Dani muzike" krajem oktobra u Zetri

FENA
Novi projekt agencije Panta Rhei "Dani muzike", koji će biti realiziran u saradnji s KJP "ZOI '84." i "Bonus filmom" bit će održan 24., 25. i 26. oktobra u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Već tradicionalna nagrada "Davorin" bit će centralni događaj "Dana muzike" i njena će dodjela biti organizirana 25. oktobra, saopćeno je iz Panta Rhei.

Prvu noć ovog događaja, 24. oktobra bit će proglašeno "100 vječnih" najljepših pop i rock pjesama u regionu.

U izboru koji je trajao gotovo dvije godine na web-portalu učestvovalo je više od 200 hiljada glasača.

Istu će noć biti predstavljen i CD "Vječni Rock" te "Vječni Pop" donoseći po 15 pjesama sa prostora cijele regije koje je publika izabrala kao pobjednike u svojim kategorijama.

U noći 25. oktobra bit će održana dodjela bh. muzičke nagrade "Davorin" koja je na regionalnom nivou, a ove će godine kao manifestacija skrenuti na sebe posebnu pažnju novim konceptom.

"Dani muzike" bit će zatvoreni 26. oktobra spektakularnim koncertom na kojem će u centralnom dijelu programa nastupiti grupa Van Gogh.

Tokom istog dana bit će organizirani okrugli stolovi s eminentnim gostima uz prezentaciju diskografa iz regije te prezentaciju njihovih aktuelnih izdanja.

Tu su i seminari, workshopovi te predavanja o zaštiti autorskih prava, kao i prezentacija muzičke literature Petra Janjatovića, poznatog i prvog rock enciklopediste.