Sarajevo
0

Dani komedije "Smijeh je lijek" od 5. do 11. novembra

FENA
"Smijeh je lijek" naziv je manifestacije Dani komedije koja će u organizaciji Centra za kulturu "Sarajevo" biti održana od 5. do 11. novembra na sceni u Jelićevoj.

Repertoar manifestacije donijet će poklonicima teatra šest predstava, a bit će otvorena 5. novembra autorskim projektom Zijaha Sokolovića "Kobajagi donijela me roda".

Uslijedit će predstave "Jel' tražite sobu" ansambla Narodnog pozorišta Tuzla, "Kandidat br. 1" u izvedbi Art teatra Tuzla, "Greta stranica 89" koju će izvesti ansambl Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banja Luke, te "U ime naroda" autorski projekt Josipa Pejakovića.

"Aferim, babo" predstava je Teatra komedije "Rajvosa" čijom će izvedbom 11. novembra biti završeni Dani komedije.

Direktor JU Centar za kulturu "Sarajevo" Senad Bostandžić ocijenio je na današnjoj konferenciji za medije da je bh. društvu smijeh danas potrebniji više nego ikada, te da će biti sve potrebniji u dolazećem vremenu.

"Ova je manifestacija prilika za sve posjetioce da se nasmiju i zaborave na svakodnevnicu. Komedije nema mnogo u bh. pozorištima, a cilj nam je da ova manifestacija postane regionalna, uz učešće teatarskih kuća iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i drugih zemalja regije", kazao je on.

Karte za manifestaciju već su u prodaji po cijeni od sedam KM, izuzev predstava Zijaha Sokolovića i Josipa Pejakovića za koje je ulaz 10 KM.

Dani komedije već se nekoliko godina organiziraju pod pokroviteljstvom Općine Centar, koja je i osnivač JU Centar za kulturu Sarajevo.