{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani "Djevojačke pećine" u Kladnju

S
13.8.2009. u 11:37
0
0
Dani "Djevojačke pećine" u Kladnju
0
Dani "Djevojačke pećine" u Kladnju
Općina Kladanj ovih dana domaćin je održavanja niza prigodnih i kulturnih sadržaja u okviru održavanja Dana Djevojačke pećine. Pećina svojom legendom postaje simbol grada i općine Kladanj, a dani njenog obilježavanja prerastaju u tradiciju masovnih okupljanja.
Manifestacija je počela 10. augusta svečanim otvaranjem puta Brateljevići koji će omogućiti bolji prilaz Djevojačkoj pećini kao i otvaranjem dječjeg parka finansiranog od strane Vlade Republike Turske. Tokom sedam dana koliko manifestacija traje bit će upriličeno niz zabavnih, kulturnih i sportskih događaja. Dane djevojačke pećine aktivno podržava i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona kao vid promocije vjersko-kulturnog turizma.

-Turistička zajednica TK-a svake godine besplatno podijeli oko sto hiljada razglednica i prospekata kako bi se što bolje promovisalo jedno od najvećih turističkih i vjerskih blaga na području Tuzlanskog kantona. Planiran je i nastup kulturno-umjetničkih društava i folklornih sastava. Djevojačka pećina je istinski biser vjerskog turizma u Bosni i Hercegovine, kazao je Almazaga Ćatović, direktor TZTK-a.

Dani sedmodnevne manifestacije biće završeni Kišnom dovom 16. augusta u podnožju ulaza za drevnu pećinu iznad naselja Braljetevići, gdje se očekuje dolazak od 40-60 hiljada hodočasnika. Turistička zajednica TK-a godinama aktivno sudjeluje u promociji lokaliteta Djevojačke pećine kao značajne turističke destinacije, te održavanja kulturno-vjerskih obreda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: