|

Dani braće Grimm u Sarajevu

Dani braće Grimm u Sarajevu
5
F
FENA
10.12.2012. u 11:46
2
komentara
5

dijeljenja
Dani braće Grimm u Sarajevu
Goethe-Institut Sarajevo, Odsjek za Germanistiku Filozofskog fakulteta Sarajevo i fondacija DAAD nastavljaju obilježavanje 200. jubileja objavljivanja "Bajki za djecu" braće Grimm.
"Bajke za djecu" su druga najčitanija objava, nakon Biblije, što ovaj jubilej čini dodatno značajnim, saopćeno je iz Goethe-Instituta.

Manifestacija će se održati 12. i 13. decembra u prostorijama Goethe-Instituta (12. decembar) i na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (13. decembar).

U okviru manifestacije planiran je raznovrstan i interesantan program, te će posjetioci imati priliku uživati u pozorišnom komadu studenata Germanistike Sarajevo, interesantnim izlaganjima univerzitetskih profesora iz Njemačke i BiH, a tema otvorene diskusije je "Važnost braće Grimm".

Ono što ovu višednevnu manifestaciju čini bajkovitom, značajnom i uzbudljivom je i učešće poznate njemačke pripovjedačice bajki, dokazane prijateljice našeg grada, Micaele Sauber. Sauber će posjetiti nekoliko sarajevskih škola, gdje će sa učenicima održati radionice i čitanje bajki, navodi se u saopćenju.

Ulaz je slobodan.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...