{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani Balkana u Minhenu

S
5.9.2008. u 14:09
3
8
Dani Balkana u Minhenu
3
Dani Balkana u Minhenu
Od 10. do 12. oktobra ove godine održava se interkulturalna manifestacija "Dani Balkana u Minhenu 2008." koja izlagačima i učesnicima u programu nudi neslućene mogućnosti prezentacije i novih kontakata u oblasti kulture, nauke, medija, biznisa, zabave i obrazovanja.
Ponudit će historijske i moderne izložbe, predavanja, javne rasprave na neistraženu, a ipak veoma aktuelnu temu gastarbajtera u Njemačkoj, kao i cjelodnevni balkanski bazar. Ovaj multimedijalni događaj u svjetskom kulturnom centru u Minhenu priređuje se na njegov 850. rođendan.

Prvi "Dani Balkana" održani su prošlog oktobra u Goethe Forumu. Pored muzike iz svih krajeva Balkana, počevši od sevdaha, brasa, klasične muzike preko sirtakija i teškog metala, pa sve do folklora, ovaj neobični festival nudi posjetiocima brižljivo odabrana naučna i literarna predavanja, izložbe, te okrugli sto sa prominentnim gostima na temu "40 godina - gastarbeiteri sa Balkana na Izaru".

Kruna ovogodišnjih "Dana Balkana" je završni koncert u slavnoj Muffathalle na kome će se predstaviti svjetski poznati umjetnici poput Esme Redžepove, zatim Zerina Cokoja, Denis Omerović, Wild Scream, Manolis Kyritis, te za Balkan karakteristični folklorni ansambli "Gajda" i "Jelek" iz Minhena, koji će izvesti kola iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: