{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani arhitekture 2011 u Sarajevu

S
11.5.2011. u 10:52
0
3
Dani arhitekture 2011 u Sarajevu
0
Dani arhitekture 2011 u Sarajevu
Asocijacija studenata arhitekture u Sarajevu po četvrti put organizuje manifestaciju Dani arhitekture od 13. do 21. maja.
I ove godine u sklopu manifestacije su organizovana predavanja, izložbe i projekcije, koje će se održavati na različitim lokacijama u Sarajevu u periodu od 13. do 21. maja 2011. godine. Osnovni cilj Dana arhitekture je upoznavanje sa radom predavača i predstavljanje najnovijih dostignuća na polju arhitekture široj publici, kao i jačanje obrazovnog sistema kroz komunikaciju sa vrhunskim svjetskim stručnjacima.

Sve je počelo sa nekolicinom mladih, budućih arhitekata, koji su zaključili da žele učiti na neki novi način. Asocijacija studenata arhitekture je hrabro stupila na sarajevsku scenu 2008. godine sa željom da organizuje manifestaciju kroz koju će bolje upoznati savremene trendove u svijetu arhitekture, i sebi i ostalim posjetiocima predstaviti neke nove teme.

Dani arhitekture 2008. godine su bili posvećeni bosansko-hercegovačkoj arhitekturi; 2009. godine je polje interesa prošireno na sve umjetnosti koje su u kontaktu sa arhitekturom.

Tema Dana arhitekture 2010. je bila recentna hrvatska arhitektura, na kojoj su predstavljeni hrvatski arhitekti, dobitnici mnogobrojnih svjetskih priznanja za svoj rad.

Projekat je rastao zajedno sa interesovanjem studenata, profesora i arhitekata, tako da 2011. godine Asocijacija studenata arhitekture u Sarajevo dovodi mnoge značajne ličnosti svjetske arhitekture. Bit će predstavljene i izložbe prof.dr. Nedžada Kurte i prof. Amira Polića, studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, norveškog arhitektonskog biroa Jensen&Skodvin i drugih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: