{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas Vlatko Stefanovski trio u sarajevskom BKC-u

F
21.2.2006. u 10:21
0
0
Danas Vlatko Stefanovski trio u sarajevskom BKC-u
0
Danas Vlatko Stefanovski trio u sarajevskom BKC-u
Vlatko Stefanovski, makedonski virtuozni gitarist će u okviru tradicionalnog programa "Sarajevska zima", 21.februara nastupiti u sarajevskom BKC-u.
Vlatko Stefanovski će u pratnji Dine Milosavljevića na bubnjevima i Đoke Maksimovića na basu nastupiti kao trio i podsjetiti na najznačajnija ostvarenja tokom svoje karijere.

Posljednjih godina Stefanovski je uspješno sarađivao s čuvenim muzičarima Manu Katche, Allan Holdsworth, Pina Paladina, John McLaughlin.

Saradnja s Miroslavom Tadićem, s kojim se predstavio na dva izvanredna koncerta na "Jazz festu Sarajevo 2001.", rezultirala je albumom "Krushevo", nakon kojeg je uslijedio i "Live in Belgrade". S grupom pijaniste Bojana Zulfikarpašića snimio je album "Koreni".

Već gotovo deset godina nastupa sa svojim triom s kojim je svirao i u klubovima pred 200 posjetilaca i na stadionima pred 15.000 posjetilaca. Muzički kritičari navode kako su kompozitorski opus i gitaristička virtuoznost odlike njegovih nastupa, dok se sam Stefanovski svakim novim projektom dokazuje kao autentičan autor.

Proteklih godina pisao je muziku za filmove, pozorišne predstave i balete, od čega se posebno izdvaja soundtrack "Gipsy Magic" za istoimeni film koji je režirao Stole Popov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: