{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas Vlatko Stefanovski trio u sarajevskom BKC-u

F
21.2.2006. u 10:21
0
0
Danas Vlatko Stefanovski trio u sarajevskom BKC-u
0
Danas Vlatko Stefanovski trio u sarajevskom BKC-u
Vlatko Stefanovski, makedonski virtuozni gitarist će u okviru tradicionalnog programa "Sarajevska zima", 21.februara nastupiti u sarajevskom BKC-u.
Vlatko Stefanovski će u pratnji Dine Milosavljevića na bubnjevima i Đoke Maksimovića na basu nastupiti kao trio i podsjetiti na najznačajnija ostvarenja tokom svoje karijere.

Posljednjih godina Stefanovski je uspješno sarađivao s čuvenim muzičarima Manu Katche, Allan Holdsworth, Pina Paladina, John McLaughlin.

Saradnja s Miroslavom Tadićem, s kojim se predstavio na dva izvanredna koncerta na "Jazz festu Sarajevo 2001.", rezultirala je albumom "Krushevo", nakon kojeg je uslijedio i "Live in Belgrade". S grupom pijaniste Bojana Zulfikarpašića snimio je album "Koreni".

Već gotovo deset godina nastupa sa svojim triom s kojim je svirao i u klubovima pred 200 posjetilaca i na stadionima pred 15.000 posjetilaca. Muzički kritičari navode kako su kompozitorski opus i gitaristička virtuoznost odlike njegovih nastupa, dok se sam Stefanovski svakim novim projektom dokazuje kao autentičan autor.

Proteklih godina pisao je muziku za filmove, pozorišne predstave i balete, od čega se posebno izdvaja soundtrack "Gipsy Magic" za istoimeni film koji je režirao Stole Popov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: