{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas svečano otvaranje Kampa animacije

F
22.2.2010. u 07:15
0
1
Danas svečano otvaranje Kampa animacije
0
Danas svečano otvaranje Kampa animacije
Kamp animacije Neum 2010. održat će se u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta u Neumu od 21. do 28. februara i okupiti će 40 učenika srednjih škola iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Fojnice, Olova, Hrasnice-Ilidže, Širokog Brijega, Travnika, Teočaka, Bosanske Krupe, Bihaća i Zenice.
Kako i prethodnih godina, kamp će biti organiziran u formi kombinacije predavanja i radionica 2D i 3D tehnike tokom kojih će polaznici učiti sve aspekte procesa izrade animiranog filma: kreiranje lika, storyboard, scenografije, kompjuterska grafika, modeling i samu animaciju.

Kao novost ove godine, Kamp animacije uvodi intenzivnu radionicu stop animacije koja će se održavati u večernjim terminima svakog dana. Radionicu će voditi Stiv Cinik, priznati autor animiranih filmova iz Zagreba te dugogodišnji predavač i prijatelj kampa. Cinik je takođe autor i izložbe karikatura učesnika koja će biti postavljena u hotelu Zenit u vrijeme održavanja Kampa animacije .

Federalno ministarstvo kulture i sporta od 2004. godine organizuje kampove animiranog filma u cilju pružanja mogućnosti mladima da se educiraju kroz praktičan rad, te daljeg razvoja ovog vida umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Nekoliko zimskih kampova je održano u Neumu, jedan ljetni kamp u Mostaru i nekoliko radnih kampova u sklopu Neum Animated Film Festivala (NAFF).

Svečano otvaranje Kampa animacije Neum 2010. će se održati u hotelu Zenit.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: