{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas se otvara ljetni festival knjige

F
11.8.2009. u 07:50
0
5
Danas se otvara ljetni festival knjige
0
Danas se otvara ljetni festival knjige
Trg Oslobođenja-Alija Izetbegović
Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu danas će biti otvoren 3. Summer Book Fest i Ljetna književna pozornica.
Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom o programima, izdavačima i sadržaju manifestacije govorili su Dragan Marković, predstavnik University pressa, voditeljica programa Fadila Nura Haver i voditeljica Odjela za najmlađe Biblioteke grada Sarajeva Suzana Dodić.

Ove godine, kako je rekao Marković, na Festivalu će biti prisutno 26 izdavača s 28 štandova. Popusti će se kretati od 30 do 50 posto.

Kad je riječ o programima, Fadila Nura Haver je potvrdila dolazak poznatog iranskog pisca Kadera Abdulahaa, koji će predstaviti svoj roman „Kuća imama“ koji je objavila izdavačka kuća „Buybook“ iz Sarajeva. Promocija ovog romana bit će održana 15. augusta.

Od promocija koje će se dešavati tokom Festivala izdavajamo i predstavljanje mladih autora u organizaciji Naklade Zoro, promociju romana “Zapiši” Jasmina Imamovića, te promociju knjige Midhata Ajanovića “Istorija bh. kinematografije”.

Tokom trajanja Ljetnog festivala knjige, od 11. do 22. augusta domaći i strani izdavači i biblioteke, arhivi i muzeji imaju priliku da se predstave široj javnosti svojim izdanjima (knjige, časopisi, autori), projektima na Ljetnoj književnoj pozornici koja je još jedno obilježje Festivala knjige i na kojoj će se odvijati svi važniji događaji od 18 do 22 sata.

Pored Ljetne književne pozornice bit će organizirani i posebni programi posvećeni najmlađima.

Ljetni festival knjige organizuju University Press d.o.o. i Biblioteke grada Sarajeva, uz suorganizaciju TKD Šahinpašić i Općine Stari Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: