Najava
6

Danas na FUU poezija, slikanje kanom, ples, izložba i koncert iznenađenja

Klix.ba
Treći po redu Festival ulične umjetnosti, koji je otvoren koncertom gudačkog kvarteta MASS, današnji program počinje koncertom udaraljki i otvaranjem Art marketa u 11:00 sati u Velikom parku.

U 12:00 sati Mirjana Đan recituje poeziju na istoj lokaciji, od 13:00 Ahmed Gabr oslikava posjetioce kanom u BH ARTI. U isto vrijeme na istom mjestu Maida Hodžić otvara izložbu radova "Futurizam", u 14:30 je "Ples iznad svega" od tanga do hip hopa u Parkuši, zatim još jedna izložba u BH ARTI od 14:00 Denisa Štrbe "Crno bijeli svijet", a u 17:00 imate priliku komunicirati sa Ninom Komel u novootvorenom SKLOP-u u Radićevoj 2/3.

"Scream Sarajevo", izložba Romana Kuduzovića, bit će reprezentovana u Radićevoj ulici od 19:00 sati. Arlekin ponovo nastupa u Velikom parku u 19:30, nakon čega se program seli u Radićevu gdje će biti projekcija dokumentarnih filmova i izložba "Vinil" sa početkom u 20:00, ispred Tržnice od 20:30 sati je koncert iznenađenja kombinovanog sastava braće Hadžiosmanović (Helem Nejse).

Današnji program zatvara se street improm Irhada Baručije na istoj lokaciji.