{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan otvorenih vrata u Historijskom arhivu Sarajevo

F
10.6.2014. u 14:37
3
0
Dan otvorenih vrata u Historijskom arhivu Sarajevo
3
U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana arhiva, Historijski arhiv Sarajevo organizirao je danas Dan otvorenih vrata da bi građanima predstavio dio svoje baštine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Organizirana je manja izložba u prostorijama Arhiva koja je ovaj put najviše vezana za Sarajevski atentat 1914. godine i Zimske olimpijske igre 1984. godine.

Po riječima arhiviste Saše Beltrama, vrata Arhiva bit će otvorena do večeras u 20.00 sati za sve građane koji žele upoznati bogatstvo arhivske građe i rad ove ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Historijskog arhiva Sarajevo Sejdalija Glušić je izjavio za Agenciju Fena da u ovom arhivu trenutno najviše rade na posebnoj izložbi posvećenoj Sarajevskom atentatu.

Radi se o izložbi rađenoj na osnovi zbirke fotografija iz Historijskog arhiva koja će 26. juna biti otvorena u Pragu, u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike.

Pripreme za ovu izložbu rađene su u saradnji s ambasadoricom BiH u Pragu Dankom Savić, a pripremljen je 21 pano s oko 80 fotografija.

Nakon toga, navodi Glušić, ova izložba bit će postavljena u Češkom kulturnom centru u Pragu.

Ista izložba će biti otvorena i u Sarajevu, u okviru međunarodne konferencije o arhivskoj građi iz Prvog svjetskog rata koja će biti održana od 26. do 29. juna.

Historijski arhiv Sarajevo nizom događaja cijele ove sedmice treći put se uključio u obilježavanje Međunarodnog dana arhiva. Tako je jučer otvorena izložba "Slovenski gradovi u 2D", a za nedjelju je planirano predstavljanje knjige "Ljetno putovanje u Bosnu" princa Mehmeda Ali-paše, u prijevodu Hane Younis.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: