{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan djeteta u Sarajevskom ratnom teatru

18.11.2013. u 13:44
0
0
Dan djeteta u Sarajevskom ratnom teatru
0
Dan djeteta u Sarajevskom ratnom teatru
Sarajevski ratni teatar će ove godine obilježiti Dan djeteta i to sa izvođenjem dječije predstave "Odkamena priča", čiju režiju potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, autorice Ljubice Ostojić. Predstava se izvodi u srijedu, 20. novembra u tri termina 11, 13:30 i 18 sati.
Prva dva termina namjenjena su grupnim posjetama, dok je termin u 18 sati ostavljen za slobodnu prodaju. Cijena ulaznice je 5 KM, a u slučaju organizirane posjete 10 i više osoba, omogućen je popust na cijenu ulaznica, čime bi cijena iznosila 3KM. Ulaznice se mogu rezervisati putem: e-maila telefona 033 664 070, a blagajna će raditi od 10 do 18 sati tog dana.

Lutkarska predstava "Odkamena priča" inspirirana je našom kulturnom baštinom – umjetnosti stećaka, historijskih biljega o bosanskohercegovačkom državnom i kulturnom identitetu.

"I kad ne govore stećci ne šute”", ureza dijak Hlepac, a autorica teksta Ljubica Ostojić dodaje: "I nije kamen mrtav, dušu on ima. I priču ima."

A priča je to o Zlatorogu, Gorčinu i Kosari. Stara legenda koja govori o ljudskoj pohlepi, želji čovjeka da bude slavan i sebi najpreći, bez obzira na posljedice, jedna je od rijetkih primjera naše usmene narodne priče koja se temelji na opomeni čovjeku da zastane, zamisliti se i odabere šta mu je učiniti – ono što izabere to će mu i presuditi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: