Kultura
0

Damir Imamović izvodi solo koncerte u Svrzinoj kući

Sarajevo-x.com
Damir Imamović (Foto: Sarajevo-x.com)
Damir Imamović (Foto: Sarajevo-x.com)
Kao i svake godine, Damir Imamović i ovo ljeto svira solo koncerte u prelijepom ambijentu Svrzine kuće u Sarajevu. Ovogodišnji program od ranijih se razlikuje po potpuno novom repertoaru, kao i po tome što će se sva četiri koncerta snimati da bi najbolje izvedbe činile novi live CD.

Za ovu priliku Damir je istakao: "Svirati potpuno novi repertoar uvijek je izazov. Kao što većina ljudi koji prate šta radim zna, vrijedno radim na stalnim istraživanjima cijelog žanra sevdaha i nove/stare pjesme stalno izviru. Obično ih ubacujem jednu po jednu, a ovaj put najveći dio repertoara čine upravo odavno neispričane priče. Ipak, najljepše stvari za mene su uvijek nastajale u ovim repertoarskim probojima."

Inače, Damir iza sebe ima već jedan izuzetno uspješan CD uživo: "Abrašević Live" kojeg je snimio sa tadašnjim Triom, a ovo mu je četvrti CD projekt ukupno.

Karte za sva četiri koncerta mogu se kupiti u Art kinu Kriterion (Obala Kulina bana 2), od nedjelje 24. jula, kao i prilikom ulaza na koncert. Cijena karte je 15 KM.

Raspored koncerata:

Srijeda, 27. juli 2011. Prvi koncert - 20:30; Drugi koncert - 22: 30

Četvrtak, 28. juli 2011. Treći koncert - 20:30; Četvrti koncert - 22:30